MOL csapat Kézilabda Blog

Meggyengülő Skopje várhat a Pick Szegedre

2013.07.10. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgAz Európai kézilabda Szövetség (EHF) már az előző szezon során bejelentette, hogy a férfi Bajnokok Ligájában a 2013-14-es szezonban csak egy magyar csapat (az aktuális bajnok) szerepelhet alanyi jogon, így a második helyezett csak abban bízhat, hogy szabadkártyát kap és selejtezőben harcolhatja ki a részvételt. 

A Pick Szeged végül megkapta a szabadkártyát és csoportjában az elődöntőben a macedón ezüstérmes, Metalurg Skopje lesz az ellenfele, míg a másik ágon a Montpellier és a Wisla Plock csap össze a BL-helyet eldöntő fináléért.

Az elődöntőket augusztus 31-én, míg a döntőt szeptember 1-én rendezik, a nyertes a főtáblán, a másik három gárda pedig az EHF Kupában folytatja. A Tisza-partiak pályáznak a rendezésre – miként a Montpellier és a Metalurg is -, de csak később derül ki, hogy otthont adhatnak-e a kvalifikációs tornának.

A Pick Szeged elődöntőbeli ellenfele a Metalurg Skopje a Bajnokok Ligája legutóbbi szezonjában a negyeddöntőig jutott, ahol éppen a Tisza-partiakat is búcsúztató Kielce ejtette ki őket.

Hazája bajnokságában azonban nem sikerült megvédenie bajnoki címét, ami akár a játékoskeret jelentős átalakulásához is vezethet. A szlovén lapok ugyanis tudni vélik, hogy a jövőben kisebb költségvetésből kíván dolgozni a klub, ezért hajlandó megválni néhány drága játékosától is.

Amennyiben igazak a lapok állításai, úgy szinte egy teljesen megújult kerettel kell Lino Cervar edzőnek harcba szállni a nyáron alaposan átalakult és megerősödött Szeged ellen. 

A Metalurgot 1971-ben alapították azzal a céllal, hogy Skopje acéliparának dolgozóit tömörítsék egy klubba. Ennek köszönhetően természetesen az első időszakokban a klubnál nem is álmodtak jelentős nemzetközi sikerekről.

1974-ben a klub létrehozott egy ifjúsági csapatot, amely az elkövetkező két évtizedben, lerakta a mostani csapat alapjait. A klub első nemzetközi szereplése 1993-ban volt a City Kupában. A Metalurg ötszörös macedón bajnok és ötszörös kupagyőztes, tavalyi BL-negyeddöntős szereplése a klub történetének eddigi legnagyobb nemzetközi sikere. 

Amennyiben a szegediek túljutnak rajtuk, úgy a döntőben valószínűleg a világ egyik legjobb kapusával, az Omeyerrel megerősödő Montpellier ellen játszhatnák a döntőt.

Amennyiben ezt is sikerrel veszik Vadkertiék, akkor viszont a kiemelkedően legnehezebb csoportba, a spanyol Barcelonával, a francia PSG-vel, a macedón Vardar Skopjével, a svájci Wacker Thunnal és egy másik selejtezős csapattal (előfordulhat, hogy a címvédő Hamburggal) kerülnének azonos hatosba. Valószínűleg a szegediek közül senki nem bánná, ha pár héten belül a két tavalyi döntőssel is játszanának és kétszer kellene Skopjéba utazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr935399119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása