MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick Szeged az EHF-Kupában már a jövő évi BL-re készül

2013.09.04. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

pick_igazolasok.jpgA Pick Szeged kézilabdacsapata hiába küzdött nagyot, végül búcsúzni kényszerült a kézilabda Bajnokok Ligája további küzdelmeitől. Juan Carlos Pastor együttese a selejtező visszavágóján 23-19-re legyőzte a Metalurg Szkopje együttesét, de az első meccsen elszenvedett tízgólos vereség azt jelentette, Lino Cervar együttese jutott tovább a BL főtáblára.

Vadkertiék így a második számú kupasorozatban az EHF-kupában folytathatják, ahol az első három kör oda-visszavágós rendszerben zajlik, majd négy darab négyes csoportot alakítanak ki. Innen az első két helyezett kerül a legjobb nyolc közé, ahol megint oda-visszavágós párharc jön. Ezek győztesei kerülnek be a májusi négyes döntőbe. Az együttes eddig négyszer szerepelt az EHF-kupában, utoljára a 2000–2001-es idényben, azóta csak a BL-ben indultak.

„A legfontosabb, hogy valamilyen szinten a nemzetközi porondon tudunk maradni. Mire elkezdődnek az EHF-kupa küzdelmei, addigra sokkal jobb lesz a csapat és reménykedhetünk a jobb szereplésben” – mondta a kiesés után az nso tv-nek a csapat kapusa Tatai Péter.

A válogatottban is számításba vett kapus elmondta, az EHF-kupában több az egy szinten lévő csapat, és véleménye szerint legalább tíz csapat esélyes a végső győzelemre. Úgy érzi, amíg a Bajnokok Ligájában nagyjából mindenki tisztában van a valós erőviszonyokkal, ebben a sorozatban csak nüanszok döntenek, mikor, hogy jön ki a lépés egy-egy csapatnak.

„Nekünk jó lesz az EHF-kupa, hiszen folyamatosan tudunk fejlődni. Ennek köszönhetően a következő szezonban pedig sokkal érettebbek, fegyelmezettebbek, jobbak leszünk. Bízom benne, hogy ezt jövőre már a BL-ben bizonyíthatjuk szabadkártyás indulóként, vagy akár egyenes ágon” – mondta sejtelmesen arra utalva, hogy szeretnék itthon letaszítani a trónról a bajnoki címvédő Veszprémet.

„Annak ellenére, hogy hasonló rendszerben zajlanak a küzdelmek, biztos egészen más lesz, mint a BL. Nem lebecsülve az itt szereplő csapatokat, de bízom benne, hogy nagyon jól fogunk szerepelni. Nem ismerem pontosan az EHF-kupa rendszerét, amiben játszani fogunk, de biztos vagyok benne, meg fogunk barátkozni vele és jó eredményt fogunk elérni” – mondta az együttes egyik legnépszerűbb tagja, a beállós Zubai Szabolcs.

Csányi Sándor a klub tulajdonosa szerint kiváló edzője van a csapatnak, kiváló játékosok jöttek a nyáron, és nincs kétsége afelől, hogy ennek köszönhetően egy komoly és erős együttes lesz összerakva Szegeden. Az MLSZ elnöke úgy véli, a Pick komoly vetélytársa lesz a nemzetközi élmezőny csapatainak és itthon a Veszprémmel is nagyon szoros versenyben alakul majd ki közöttük a bajnoki elsőségért.

Ehhez az első lépést szerdán tehetik meg a szegediek, akik az újonc Provident juniorválogatott ellen kezdik meg szereplésüket a bajnokságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr75494986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása