MOL csapat Kézilabda Blog

Spanyol légiósa szerint a Pick Szegednél minden adott a jó eredményhez

2013.09.13. 07:52 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

pick_igazolasok.jpgHárom meccsből hármat nyert a Pick Szeged kézilabdacsapata a bajnokságban. A sikerekben jelentős szerepe volt Niko Mindegíának, aki a nyáron érkezett a kétszeres magyar bajnokhoz. A 25 esztendős irányítót több klub is szerette volna, ő azonban a szegediek ajánlatát fogadta el, és írt alá hároméves szerződést, amiben valószínűleg nagy szerepe volt a csapat vezetőedzőjének Juan Carlos Pastornak is.

Ez az első külföldi klubja, és mint ideérkezésekor elmondta, remek lehetőségnek érzi, hogy Szegeden folytatja pályafutását, úgy gondolja, hogy a fejlődése szempontjából a legmegfelelőbb helyre került. Elsősorban új tapasztalatokat szeretne szerezni, egy európai szinten is klasszis csapatban, ahol magas szinten játsszák a kézilabdát. 

A baszk származású sportoló a délmagyar.hu-nak elmondta, Szeged nagyon hasonlít Logronora, ahol korábban élt. Ennek köszönhetően gyorsan ment a beilleszkedés, hamar felvette a város ritmusát. Úgy érzi nagyon jó helyre került, hiszen a csapat és Szeged mellet a magyar hölgyek szépsége is hamar megfogta őt.

Baszk származása miatt nem is lehet kérdés, hogy az Athletic Bilbao a kedvenc futballcsapata, míg a külföldi együttesek közül a Bayern Münchent szereti.

"Amióta itt vagyok, sokat mesélek a családomnak az országról, Szegedről. Nagyon örültek neki, hogy jó helyre igazoltam. Hamarosan meglátogatnak, megmutatom nekik a várost, a szép helyeket. Mindannyian izgalommal várják, hogy megismerhessék az új otthonomat” – nyilatkozta arról, mit szólt a családja a magyarországi szerződéséhez.

Úgy gondolja Szegeden jelenleg minden adott a jó eredmény eléréséhez. A csapat, a szakmai stáb, a biztos anyagi háttér. Nagyon élvezi, hogy a vezetőség mindent megtesz azért, hogy csak a kézilabdára kelljen koncentrálniuk.

Csapattársairól elárulta, mivel szinte mindenki beszél angolul, így könnyen megy a kommunikáció. Ugyanakkor a magyar nyelv még nem megy számára, de egyre több szót sajátít el.

Tisztában van vele, amíg Spanyolországban a Real Madrid – Barcelona az El Clásico, addig a magyar kézilabdában a Pick–Veszprém csata a hasonló. Már látta a tavaly őszi hétgólos szegedi sikerrel végződő meccset, így tisztában van a derbi fontosságával. Ennek megfelelően már nagyon várja az októberi bajnokit, melyen biztos, hogy nagy élmény lesz szerepelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr855510172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása