MOL csapat Kézilabda Blog

Skaliczki 3 bajnoki és 3 kupaezüsttel búcsúzik Szegedtől

2013.05.23. 16:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgA Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ezüstérmes lett a bajnokságban, miután kedden a bajnoki döntő második meccsén 26-24-es vereséget szenvedett hazai környezetben a Veszprém együttesétől. A dunántúliak így 2-0-ra nyerték a két győzelemig tartó párharcot és ezzel 21. bajnoki címüket szerezték meg. A bajnokság végeztével új időszámítás kezdődik Szegeden, hiszen Skaliczki László mesteredző mellett több játékos is távozik.

A bajnoki döntőben elszenvedett vereséggel egy korszak végérvényesen lezárult a Pick Szeged kézilabda csapatának életében. Ugyanis ezen a mérkőzésen ült utoljára a szegediek kispadján Skaliczki László, akit a spanyol válogatottal 2005-ben világbajnok Juan Carlos Pastor vált a vezetőedzői poszton, de távozik több játékos is, akik meghatározó tagjai voltak a szegedi csapatnak az utóbbi években.

A korábbi szövetségi kapitány a tőle megszokott, sportszerű módon gratulált az ellenfélnek.

„Az hiányzott, ami az egész évben: a rutin. Jobb kerete van a Veszprémnek, sajnálom a vereséget, de gratulálok az MKB-nak az egész éves munkájáért, megérdemelten nyerte a bajnoki címet” – mondta a nagyszerű szakember.

Már januárban eldőlt, hogy nem folytatja a megkezdett munkát, de egyelőre még nem tudni hol folytatja. Mint az utolsó meccs után elmondta, még fel kell még dolgoznia magában azt a nagyon nehéz három évet, amit a csapat élén eltöltött.

Skaliczki számára nehezen indult a szegedi munka, hiszen a 2010-11-es bajnokságban az első négy fordulóban két vereséget is összeszedett, a Balatonfüred és a Tatran Presov is legyőzte a csongrádiakat az alapszakaszban az akkor még Mocsai Lajos irányította Veszprém is megverte. A Magyar Kupában is elmaradt a várt siker, de a bajnokságban így is meglett az ezüstérem. Az akkor három győzelemig tartó fináléban azonban nem sikerült még megszorongatni sem a Veszprémet.

Egy évvel később is két ezüstérem volt a mérleg, mégis micsoda különbségekkel. Az alapszakaszban ugyan becsúszott két váratlan vereség (Csurgó, Tatabánya), viszont Szegeden 24-23-ra legyőzték a Veszprémet. Ugyanez a bravúr a szegedi győzelem - sikerült a bajnoki döntőben is, de a pályaelőny az ellenfélnél volt, otthon pedig nem botlott, így megint be kellett érni a második hellyel. A kupadöntő pedig jól jellemezte, mennyire kicsi volt a különbség a két együttes között, hiszen a fináléban mindössze egy góllal (27-26) maradt alul a Pick az ősi riválissal szemben.

Az idei szezonban apróságokon múlott, hogy nem a szegedieké volt a pályaelőny a döntőben. A tatabányai döntetlen ugyan ponthátrányt jelentett, ugyanakkor Szegeden hét góllal nyertek a Veszprém ellen, az pedig hatalmas pech, hogy az idegenbeli meccset nyolccal bukták el. A kupadöntőben sajnos nem volt esély, de Skaliczki így is kiváló munkát végzett, melyet nehéz lesz Pastornak túlszárnyalnia. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr195314730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása