MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick Szeged kivívta az EHF elismerését is

2012.03.28. 12:16 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Pick Szeged profizmusát nem csak a pályán mutatott teljesítménnyel lehet lemérni. A PICK Kézilabda Zrt. vezetése ugyanis az elmúlt héten egy nem szokványos beszélgetésre hívta a csapat törzstámogatóit, illetve pártoló tagjait. 

Az együttes honlapjának beszámolója szerint a találkozón a klub vezetői értékelték a szezon eddigi részét, beszéltek a jövőről, és a támogatóknak lehetőségük volt arra is, hogy feltegyék kérdéseiket.

A klub részéről Dr. Szűcs Ernő Péter, az igazgatóság elnöke, Mezei Richárd vezérigazgató és Fekete György klubmenedzser vett részt a rendezvényen. Céljuk az volt, hogy a csapat támogatóival év közben osszanak meg olyan információkat, amelyek megkönnyíthetik a törzstámogatók és pártoló tagok döntését a további szponzorálásban.

A megbeszélésen több örömteli hírt is közöltek a támogatókkal, így kiderült, hogy a csapatot működtető gazdasági társulásnak sikerült konszolidálnia az évekkel korábban felhalmozott tartozásokat. Ez köszönhető annak, hogy a BONAFARM cégcsoport „beállt” a sportegyesület mögé, illetve a szponzorok és a jelenlévő törzstámogatók, pártolók hozzájárultak a csapat működtetéséhez.

Így többek között ennek köszönhetően az idei versenyszezonban lehetővé vált, hogy a felkészülésbe a szakmai vezetés beiktasson egy 10 napos magaslati edzőtábort. Erre évek óta nem volt példa a klub életében.

A csapat vezetői rengeteg adattal szolgáltak a megjelenteknek, így kiderült, hogy a játékosok ez idáig 252 órát edzettek, amibe a terepen történő futások, az teremben illetve a konditeremben tartott edzések is beleszámítanak. 

Az idei szezonban az együttes 35 tétmeccset játszott. Ebből a bajnokságban 21-et, a Bajnokok Ligája csoportkörében 10-et, az Magyar Kupában 3-at. Ez játékidőben 2040 percet jelent. Ehhez a csapat 11 200 km-t utazott busszal, a repülővel megtett távolság pedig kb. 15 000 km volt.

Természetesen szóba került az utánpótlásképzés is, és az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően a jövőben még erősebb, szélesebb utánpótlásbázis felépítése a cél. A klubnál folyó háttérmunkát jól jelzi, hogy a szegediek megítélése a Bajnokok Ligájában kivívta az EHF munkatársainak elismerését.

A jövővel kapcsolatos tervek között kiemelték, hogy fontos céljuk, hogy az előttük álló 3-4 évben megduplázzák a jelenlegi utánpótlás sportolói létszámot. A következő években is a BL tartós és eredményes résztvevői kívánnak lenni. Emellett kiemelten fontosnak tartják, hogy szponzoraik a jövőben is érezzék a figyelmet, melyet támogatásukért cserébe kapnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr294345093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása