MOL csapat Kézilabda Blog

A döntő döntője következik Veszprémben

2012.05.19. 11:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A férfi kézilabda Budapest Bank Ligában május 19-án 12:45-kor rendezik az MKB Veszprém -Pick Szeged mérkőzést, melyen eldől, ki lesz idén a bajnok, mondhatni ez lesz a döntő döntője. 

Az első összecsapást – szintén Veszprémben – a hazaiak nyerték, míg a szegedi összecsapáson a csongrádiak bizonyultak jobbnak 24-23-ra. Ez a győzelem azt is jelentette egyben, hogy Skaliczki László együttese minden hazai mérkőzését megnyerte az NB I 2011–2012-es szezonjában.

Érdekesség, hogy a két együttes alapszakaszbeli, októberi szegedi meccsének végeredménye is ugyanaz volt, mint a döntőbeli párharcuké. Miklerék az újszegedi sportcsarnokban összesen 13 bajnoki találkozót vívtak meg hibátlan mérleggel.

A szegediek erőt meríthetnek abból is, hogy serdülőcsapatuk megnyerte az országos bajnokságot. A szombathelyi hatos döntőben bizonyultak a legjobbnak Vágó Attila tanítványai, mind az öt meccsüket megnyerték, a nagy rivális Veszprémet egy góllal győzték le.

A délmagyar.hu egy 19 évvel ezelőtti találkozóval próbálta meg tűzbe hozni Vadkertiéket. Az akkori csapat a jelenlegi klubigazgatóval Mezei Richárddal a soraiban 1993. június 23-án a magyarkupa-döntő visszavágóján, a nagy rivális otthonában 20–19-re verte a Fotex Veszprémet, és így kettős győzelemmel hódította el a serleget.

Noha a bajnokság legfontosabb meccse még hátra van, már mindkét együttes háza tájáról hallani ezt-azt a nyári átigazolásokkal kapcsolatban. A nyár talán leginkább várt tranzakciójával kapcsolatban a korábbi szegedi Nagy László távozását hivatalosan is bejelentették Barcelonában, ám Veszprémben egyelőre nem nyilatkoztak sem a jobbátlövő, sem más játékos érkezéséről. Nagy mellett egy másik világklasszis érkezéséről is hallani, az Atletico Madrid által csábítgatott Császár Gábor távozása esetén ugyanis az olimpiai-, és világbajnok horvát Ivano Balic lehet az utódja,

Veszprémben búcsúzik az edzői gárda is, hiszen Mocsai Lajos a bajnoki döntőt követően távozik a kispadról, és főállású szövetségi kapitány lesz. A kézilabda.com szerint távozik posztjáról Csoknyai István pályaedző is, aki játékosként és vezetőként több, mint húsz esztendeig szolgálta a bakonyi együttest. Utódjukról még csak pletykákat hallani, a hivatalos bejelentésre még várni kell.

Ugyanakkor a pletykák szerint a Szegedet egyik meghatározó embere hagyhatja el és éppen a Veszprém miatt. A kézilabdás szakportál szerint ugyanis Fazekas Nándor szerződése júniusban lejár Veszprémben, a hírek szerint német és dán ajánlatok közül válogathat a magyar válogatott kapusa. Amennyiben elfogadja, pályafutása hátralévő részében újra légiós lehet, helyére pedig Mikler Roland, a Pick-Szeged kapusa kerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr564525395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása