MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick Szeged mindhárom fronton maradandót alkotna

2012.08.01. 11:34 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgHétfő este haza érkezett a Pick Szeged a szerbiai edzőtáborból. Fárasztó héten van túl a csapat, éppen ezért a kedd a pihenésé, szerdától pedig folytatódik a munka. A csapat az elmúlt héten Szerbiában, Kopaonikban edzőtáborozott és Skaliczki László vezetőedző nem kímélte a játékosokat, kemény edzéseket vezényelt nekik.

A csapat honlapjának beszámolója szerint a konditermi munkával, hegyi futásokkal, fizikai felkészítéssel, lövő edzéssel tarkított tréningek után este úszás volt a program, így nem csoda, hogy a játékosok közül többen azt mondták, "halálközeli élményük" volt.

Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen Skaliczki László már az indulás előtt elmondta, a fizikai felkészítésre helyezi majd a fő hangsúlyt. Az edzőtáborban a mesteredző és Porobic Haris kapusedző 15 fős kerettel készült a magaslaton. A bajnoki ezüstérmes egy éve is Kopaonikban készült, így a játékosok nagy részének ismerős volt a terep.

A korábbi szövetségi kapitány egy korábbi interjúban elmondta, az alapcsapatból 11-en utaztak ki, melléjük fiatalok csatlakoztak, így jött össze a 15-ös keret. A szakember szerint ez remek fejlődési lehetőség a fiataloknak, hogy a legjobbakkal gyakorolhassanak.

A szegediek egyébként a 47 napos felkészülésből 26 lesznek távol a csongrádi megyeszékhelytől, és még a berlini tornára is a válogatottak nélkül utaznak. A dubai és a Grenoble-i tornára már a válogatottakkal kiegészülve utaznak, és ez utóbbin már csak az apróbb finomításokon lesz a hangsúly, hogy a szeptemberben kezdődő BL-meccseken esély legyen a továbbjutásra.

Skaliczki a sorsolás ismeretében úgy véli, a két októberi meccsük (a Schaffhausen és a Berlin ellen itthon), alapjaiban meghatározza a továbbiakat. Előbbivel két éve már találkoztak a sorozatban, így jól ismerik, míg utóbbi tagja volt az idei Final Fournak, így jelentős erőpróbát jelent majd Mikleréknek.

A sorozatot Zágrábban kezdi a Pick és ennek a három meccsnek a pontjai meghatározzák, mire lehet sanszuk a folytatásban. A korábbi szövetségi kapitány szerint a folytatásban a minszki utazás után barcelonai páros meccs nagyon komoly kihívás lesz mindannyijuk számára.

Itthon a bajnokságban is erőn felül kel teljesíteni, hiszen jövőre csak a bajnok indulhat alanyi jogon a BL-ben, a másodiknak legfeljebb a szabadkártyás selejtezőtornán lehet esélye kiharcolni az indulást.

Ennek ellenére szegeden nem kapkodnak, hiszen tavaly elkezdtek egy hároméves munkát, melynek keretében mindhárom fronton (Bajnokság, Magyar Kupa, Bajnokok Ligája) szeretnének emlékezeteset nyújtani. Skaliczki tisztában van vele, ez nagyon komoly kihívás és nagyon nagy lehetőség arra, hogy lehessen egyre jobb Pick Szegedet csinálni. Bízik benne, lesz elég hitük és türelmük, hogy végigcsinálják, amit elkezdtek.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr924690303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása