MOL csapat Kézilabda Blog

Skaliczki szerint egy pici lelki plusz hiányzott az olimpiai éremhez

2012.08.25. 12:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgA férfi kézilabda-válogatott az egyik legnagyobb, de mindenesetre legkellemesebb meglepetést okozta a londoni olimpián. Egy roppant nehéz – soka által csak halálcsoportnak elnevezett – hatosból sikerült kiharcolnia a továbbjutást, többek között az Európa-bajnoki ezüstérmes Szerbia együttesét legyőzésével.

A folytatásban az olimpiai ezüstérmes Izlandot verték egy olyan mérkőzésen (kétszeri hosszabbítás után), amiről évek múlva is beszélni fognak a kézilabda szerelmesei. Az elődöntő sajnos nem sikerült, míg a bronz meccsre legjobbját sérülés miatt elveszítve teljesen elkészült erejével Mocsai Lajos együttese.

A csapatban három szegedi játékos volt érdekelt, (Mikler Roland, Vadkerti Attila és Zubai Szabolcs). Skaliczki László a Pick Szeged vezetőedzője az ő és az egész csapat teljesítményét értékelte. A szegediek mestere úgy véli, a szegedi fiúk a rájuk bízott feladatokat jól megoldották.

„Örülök, megérdemelték, hogy bekerültek, teljesítményük predesztinálta őket erre, jóllehet a mindenkori szövetségi kapitány joga, hogy a saját szakmai elképzeléseihez válogasson. Megoldották a feladataikat, különböző terhelést kaptak, és úgy érzem nem vallottak szégyent. Remélem, szakmai fejlődésükben segíti őket ez az eredmény, és pályafutásukban is büszkén tekinthetnek vissza erre az olimpiára, hogy erőt meríthessenek belőle, ha úgy szükségeltetik” – mondta Skaliczki a szegedma.hu-nak.

Skaliczki számára ismerős lehet az „érzés”, hiszen a válogatott 2004-ben is a negyedik helyen végzett, és az athéni olimpián éppen ő irányította a legjobbakat.

Véleménye szerint egy olimpiai negyedik helyezett csapat nagyon komoly tényező a világban. Ehhez óriási munka kellett, melyet a játékosok és a szakmai stáb a megfelelő feltételek között végezhetett el közösen. Úgy véli a játékunkban a koncentráltság, a feladatközpontúság jutott érvényre, racionálisan kézilabdázott az együttes. 

„Mindössze azt sajnálom, hogy amikor bekerültünk a négy közé ott egy pici lelki plusz nem volt meg, vagy az öröm adta erő „kitolódása” nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, s talán a svédek ellen szerencsénk sem volt, míg helyzeteink a végjátékban igen. Nagyon szép eredmény ez is, kár hogy a magyar férfi kézilabda nem tudta megszerezni a sportág történetének első olimpiai érmét” – fejtette ki a mesteredző.

Természetesen az Izland elleni kétszeri hosszabbításos, elődöntőt érő találkozó megnyerése mellett sem ment el szó nélkül. Mivel klubcsapatával éppen úton volt Berlinbe egy nemzetközi felkészülési tornára csak rádión tudta hallgatni. Ennek ellenére úgy véli minden idők egyik legnagyobb kézilabdameccse volt és mutatott olyan, számunkra kedvező dolgokat, melyek építhetik a magyar kézilabdát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr674730648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása