MOL csapat Kézilabda Blog

Kik lehetnek a Pick szeged legnagyobb riválisai az EHF-kupában?

2013.09.18. 13:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

válogatott.jpgAz már korábban eldőlt, hogy a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a nemzetközi szereplését az EHF-kupában folytatja. A szegediek csak novemberben, a harmadik körben kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Ez lesz egyébként az ötödik alkalom, hogy a Tisza-parti együttes ebben a sorozatban szerepel. Érdekesség, hogy az eddigi 18 meccsükön 11-szer nyertek, hétszer kikaptak, döntetlent még nem játszottak.

Sokan úgy vélik, az elmúlt években biztos Bajnokok Ligája résztvevőnek számító szegediek számára csak amolyan újgyakorlat az EHF-kupa. Azonban nem szabad elfelejteni, számos olyan együttes van a sorozatban, amelyik a legrangosabb európai kupában „edződött”, és a szegediekhez hasonlóan éppen csak lemaradt a BL-szereplésről.

Bízva abban, hogy a szegediek a végküzdelmekig harcban lesznek, megnéztük melyek azok a csapatok, amelyek – természetesen Juan Carlos Pastor együttese mellett – a végső győzelemre is esélyesek.

Az egyik ilyen az 1982-ben alapított francia Montpellier. Az együttes korábban több néven is szerepelt, a mai nevükön 1989-től szerepelnek a különböző bajnokságokban. A francia másodosztályt 1992-ben nyerték meg, azóta szerepel a csapat a francia élvonalban.

Az elmúlt 21 év során tízszer nyerték meg a francia bajnokságot, nyolcszor a Francia kupát, míg öt alkalommal diadalmaskodtak a Francia ligakupában. Legjelentősebb nemzetközi sikerüket éppen tíz éve érték el, amikor megnyerték a Bajnokok Ligáját.

A francia együttes a Szegeddel BL-selejtezőre kényszerült, a megszűnését bejelentő spanyol Atletico Madrid helyére. Sokáig úgy tűnt, hogy egy kétnapos selejtezőtornán döntenek a továbbjutókról, végül két egyenes kieséses párharcot rendeztek. Ezeken a Metalurg Szkopje a Szegedet, míg a Wisla Plock a Montpelliert „küldte” a második számú európai kupasorozatba.

Szintén nem esélytelen a végső sikerre a spanyol Ademar Leon együttese. A szegedieknek nem lehetnek túl kellemes emlékeik a hispán együttessel szemben, hiszen a Bajnokok Ligája 2012-es küzdelmeiben a csoportmérkőzések során a spanyolok kettős győzelemmel bizonyították erejüket.

Amíg Szegeden egy sokáig kiegyenlített találkozón végül a hajrában sikerült a hazaiak fölé kerekedniük és arattak 35-31-es győzelmet, addig otthonukban szinte végig vezetve 31-25 arányban bizonyultak jobbnak.

Természetesen német riválissal is számolni kell a sorozatban. Minden bizonnyal a Füsche Berlin is az EHF Kupa megnyerésével szeretné feledtetni, hogy lemaradt a BL-főtáblájáról. A szegediek a BL tavalyi kiírásában is találkoztak a berliniekkel, és sajnos nem sok örömük volt benne.

Októberben 29-22-re nyertek Berlinben a hazaiak, míg a visszavágón 5-10-es félidő után 29-24-re nyertek a németek a Bajnokok Ligája, a D csoportjában. A bajnokságban az első fordulóban ugyan kikaptak a Melsungen vendégeként, azóta viszont valamennyi meccsüket – így a Magdeburg elleni idegenbeli rangadót - is megnyerték. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr865522068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása