MOL csapat Kézilabda Blog

Csak a győzelem mentheti meg a Pick Szegedet a BL-ben

2013.02.16. 15:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgA Pick Szeged kézilabdacsapata önmagának tette nehézzé, a továbbjutást a Bajnokok Ligája D-csoportjában.  A szegediek az elmúlt héten – az idény egyik leggyengébb játékával – hétgólos vereséget szenvedtek a svájci Schaffhausen együttesétől. A vereség azért is fájó, mert a hatos csoportban épp a svájciakkal és a horvát Zágrábbal vívnak élet-halál harcot a még továbbjutást jelentő negyedik helyért.

Skaliczki László együttesének így a folytatásban nem csak saját eredményeire kell figyelemmel lenni, de a csoport többi találkozóján is olyan eredménynek kell születnie, amely a szegedieket segíti a továbbjutáshoz.

A Tisza-partiak eddig nyolc fordulón vannak túl, és mindössze két meccset tudtak megnyerni. Az első fordulóban már az első félidőben elment a meccs, hiszen a Zágráb hétgólos előnyre tette szert, melyet a meccs végére, kettőre tudott kozmetikázni a Szeged.

A második körben ha nehezen is, de sikerült nyerni hazai környezetben a Schaffhausen ellen, majd a Füchse Berlin aratott sajnos sima, hétgólos sikert a csongrádi megyeszékhelyen. Pedig a szünetben még döntetlen volt az állás és a vége előtt tíz perccel is csak kettővel ment a német együttes, a vége mégis súlyos vereség lett.

A következő forduló hasonlított az elsőhöz, hiszen a Minszk már a szünetben héttel ment hazai környezetben, ám ezúttal „csak” ötgólosra sikerült kozmetikázni az eredményen. Ezt követően két vereség a Barcelonától, ami nem csak az eredmény, de a mutatott játék miatt is vállalható volt, hiszen Vadkertiék szinte végig partiban voltak a „mini világválogatottal”.

A hetedik fordulóban sikerült megverni két góllal a Zágrábot, de így sem lehetnek teljesen elégedettek a Tisza-partiak, hiszen a szünetben már hat góllal vezettek és idegenben három góllal kaptak ki a horvátoktól. A svájci vereség után, így már nem csak a saját kezében van a Szeged sorsa.

A múlt héten katasztrofális teljesítményt nyújtott a Pick Szeged kézilabda csapata a Bajnokok Ligájában a Schaffhausen ellen. Skaliczki László együttese hét góllal kapott ki Svájcban és csupán a Dinamo Minszk horvátországi győzelmének köszönheti, hogy megmaradt a valós esélye a továbbjutásra a BL-ben. Zubaiékra a héten két mérkőzés vár, többek között a Minszk elleni BL-csata

Az utolsó előtti körben a Minszk ellen „kötelező” a győzelem, különben nincs is értelme a további számolgatásnak. A Barca biztosan veri otthon a Zágrábot, ráadásul a Berlin idegenben legyőzte a Schaffhausen együttesét, így újra esélyt kapott a szegedi csapat.

Az utolsó forduló is tartogathat izgalmakat, hiszen a magyar együttesnek épp Németországban kellene bebiztosítania a továbbjutását, miközben a Zágráb és a Schaffhausen, éppen egymással meccsel. Összességében ha a szegediek mindkét meccsüket nyerik – ami kisebb csodával érne fel – szinte biztosra vehető a továbbjutásuk.

Ha egyet sem, úgy biztos a kiesés, viszont még  egy győzelemmel és egy vereséggel is simán továbblehet jutni a csoportból, hogy aztán az egyenes kieséses szakaszban már tiszta lappal vethessék magukat a küzdelembe Zubeiék.

A D-csoport állása:

1. Barcelona (spanyol)      7  7           226–168     +58      14

2. Minszk (fehérorosz)      8  5  1 2         227–203     +24      11

3. Füchse Berlin (német)   7  5  2         190–190     0          10

4. Schaffhausen (svájci)    8  2  – 6         219–252     –33      4

5. PICK SZEGED            8  2  – 6         210–243     –33      4

6. CO Zagreb (horvát)      8  1  1 6         203–219     –16      3 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr745083516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása