MOL csapat Kézilabda Blog

Mikler Roland: A Minszk elleni teljesítményünk ötöst ért

2013.02.22. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgA Pick Szeged - jelentős részben első félidei fantasztikus védekezésének köszönhetően - nyert a vendég fehérorosz Dinamo Minszk ellen, ezzel életben tartotta nyolcaddöntőbe jutási reményeit a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A szegediekre azonban hétvégén újabb erőpróba vár, ezúttal Berlinben ráadásul fél szemmel Zágrábra is figyelnie kell Mikleréknek. 

Az utolsó szalmaszálba kellett belekapaszkodnia a Szegednek a nyolcaddöntőbe jutás szempontjából, ennek megfelelően nagy lendülettel - és ami még fontosabb, nagyon jól - kezdett a szombati mérkőzésen. A fehéroroszok az első góljukat csak a 10. percben szerezték, de azután is gond volt a támadójátékukkal, illetve Mikler védett szenzációsan.

A magyar kapus teljesítményéről mindent elmond, hogy a 9. csoportkör legjobb kapusának választották és bekerült a forduló álomcsapatába is. A Mikler parádét jól bizonyítja, hogy a szegediek az első játékrészben mindössze öt gólt kaptak.

A szegediek kapusa mellett az álomcsapat tagja még a Kiel izlandi balszélsője, Gudjón Valur Sigurdsson, Michal Jurecki a Kielcéből. A legjobb irányító Rasmus Lauge Schmidt lett a Silkeborgból, a legjobb jobbátlövő Holger Glandorf (Flensburg), a legjobb jobbszélső Cédric Paty (Chambéry), míg a legjobb beálló Igor Vori (Hamburg).

Mikler egyik védése – a veszprémi Fazekas Nándoréval egyetemben - egyébként a csoportkör 9. fordulójának öt legnagyobb védése közé is. A Veszprém kapusa a harmadik, míg a Pick hálóőre a második helyen végzett. A szaklap véleménye szerint nála nagyobbat csak a B Veszprémet 32–21-re legyőző THW Kiel kapusa, Thierry Omeyer védett.

„A Minszk elleni első félidei teljesítményünk ötöst ért! Tízes skálán 11-et ért a mai teljesítményünk, amelyet fantasztikus volt belülről átélni. Őszintén mondom, nem láttam még így küzdeni a csapatot tétmeccsen” – mondta a szegediek klasszisa a találkozó után az nso.-hu videóblogjának.

Mikler külön kiemelte a csapat fantasztikus védekezését, mint mondta, ami az első félidőben előtte volt, úgy nagyon könnyű volt védenie. Azzal is tisztában van, a második félidő teljesítménye már nem volt annyira jó, de úgy véli, ha ott tudnak javulni amit a másodikban elrontottak, akkor arra lehet alapozni a jövőben.

„Ahhoz, hogy az első félidőben csak öt gólt kapjak, kellett, hogy annyi segítséget kapjak a védekezésből illetve belém is akadt egy két lövés. Bele is fáradtam, jól jött a vérfrissítés” – mondta a saját – egyébként fantasztikus – teljesítményéről és arról, jó döntésnek tartja, hogy a második játékrészben Tatai Péter kapott nagyobb szerepet a kapuban

Vasárnap este a Füchse Berlin ellen zárja az idei Bajnokok Ligája csoportkörét a Pick Szeged kézilabda csapata. Skaliczki László együttese jelenleg a továbbjutást jelentő negyedik helyen áll a csoportban és mivel a közvetlen rivális Schaffhausen már szombaton játszik, Zubaiék úgy léphetnek majd pályára Berlinben, hogy tudják, milyen eredmény jelentené a továbbjutásukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr1005098643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása