MOL csapat Kézilabda Blog

Valódi világválogatott vár a Szegedre a BL nyolcaddöntőben

2013.03.01. 15:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgA férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi sorsolásán eldőlt, hogy a Pick Szeged együttese a sorozatban egyedüliként százszázalékos lengyel Kielce együttesével találkozik.

A lengyel együttes – a szegedhez hasonlóan - meghatározó országa bajnokságában, hiszen kilencszeres bajnok, és három ezüstérme mellett három bronzot is felmutathat, míg a Lengyel Kupában kilencszer sikerült diadalmaskodnia, míg hétszer vesztesként zárta a kupafinálét. Ugyanakkor mindkét sorozatban címvédő.

Az 1965-ben alapított klub volt az első lengyel együttes, amely egyazon évben megnyerte hazája bajnokságát és a kupát is (2009), ugyanakkor a nemzetközi szinten még adós a nagy dobással. Hatodszor szerepel a Bajnokok Ligájában, és eddig háromszor a csoportkör jelentette a búcsút (1999, 2003, 2011), míg kétszer (2010-ben és 2012-ben) a negyeddöntő volt számukra a végállomás

Skaliczki László a szegediek vezetőedzője a sorsolás után úgy fogalmazott, kellemes emlékei vannak Kielcéről, hiszen szövetségi kapitányként az első válogatott meccsét éppen ebben a városban vívta egy Karácsony-Kupán, és sikerült győzelemmel bemutatkoznia a válogatott élén.

„Nem véletlen, hogy a lengyel együttes száz százalékos mérleggel végzett a csoport élén, hiszen több klasszisa is hazatért a világ legerősebb bajnokságából, a Bundesligából. Ez egy egészen más kézilabda-kultúra, sokban hasonlít a német stílusra. Izgatottan várjuk a párharcot” – mondta a szegediektől a szezon végén távozó szakember.

A Bajnokok Ligájában eddig a lengyel csapatok ellen csak a Plockkal találkozott a Pick, és akkor kettős győzelemmel jutott túl rajta a magyar együttes. Ez a mostani párharcban bombameglepetés lenne, de Skaliczki szerint hiába a lengyel csapat a párharc esélyese, nem feltartott kézzel lépnek a pályára.

A KS Vive Targi Kielce a csoportjában az élen végzett. 10 meccsen 10 győzelmet aratott, a szezon egyetlen veretlen csapata. A 10 összecsapáson 305 gólt dobtak, és 249-et kaptak.

Amint arról a szegdiek honlapja beszámolt, a lengyel csapathoz az elmúlt időszakben több egykori Bundesligában szereplő játékos is igazolt. Elég csak a lengyel magot, Bieleckit, Jureckit, Tkaczykot és Szmalt említeni. Strlek, Cupic, Losert és Buntic a horvát tengelyt képviseli. A szerb Stojkovics, a szlovén Zorman, és az izlandi Olafsson „gondoskodik arról”, hogy egy valódi világválogatott várjon a Szegedre.

Több olyan játékos is szerepel a lengyel élcsapatnál, akik más klub színeiben már pályára léptek a Pick Szeged ellen. Bielecki, Szmal és Tkaczky a Löwen, Ratsko Sztojkovics a Nordhorn, Losert a León, Strlek pedig a Zágráb csapatában szerepelt már a Tisza parton.

A nyolcaddöntők párosítása (az elöl álló csapatok kezdenek hazai pályán):

Pick Szeged-Kielce (lengyel)

Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém

Silkeborg (dán)-Barcelona (spanyol)

Celje (szlovén)-Hamburg (német)

Dinamo Minszk (fehérorosz)-Metalurg Skopje (macedón)

Csehovszki Medvegyi (orosz)-THW Kiel (német)

Atletico Madrid (spanyol)-Füchse Berlin (német)

Gorenje Velenje (szlonén)-Flensburg (német)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr15111613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása