MOL csapat Kézilabda Blog

Sulc lett a szegedi BL-gólkirály, de Mikler a csúcs

2013.04.08. 14:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgA Pick Szeged férfi kézilabdacsapata számára a nyolcaddöntővel véget ért a Bajnokok Ligája idei sorozata. A szegediek így is örülhetnek, hiszen egy roppant nehéz csoportból jutottak tovább, majd a sorozatban eddig egyedüliként a lengyel Kielcét is legyőzték.

A szegedieknek ez volt a 11. idénye a Bajnokok Ligájában. Az idei mérlegük 12 meccsen 4 győzelem és nyolc vereség. A tucatnyi mérkőzésen 313 gólt szereztek, a csapat legeredményesebb játékosa a szlovák légiós Fero Sulc volt, aki a gólok mintegy egyötödét szerezve, 64 találattal lett a legeredményesebb szegedi.

Mint azt a szegediek honlapja írja, eddigi 11 BL-szereplésük alkalmával 106 meccset vívtak, 44 győzelmet arattak, nyolcszor döntetlent játszottak, míg 54-szer vereséget szenvedtek. A 106 meccs alatt 2877 gólt dobtak, 2933-at kaptak.

A 2012–2013-as szezon 12 meccsén 313 gólt szereztek, ennél többet csak a 2007–2008-as szezonban értek el, szám szerint 361-et, míg a 2010–2011-es szezonban 336-ot, így a gólok számát tekintve a mostani szezon a harmadik legeredményesebb.

Idén 12 játékos talált a kapuba, bár az EHF tévesen Mikler Rolandnak is adott egy gólt, amelyet szerintük a Zágráb otthonában szerzett. A legeredményesebb Fero Sulc lett, aki 64-szer vette be az ellenfelek hálóját. Sulc ezzel a teljesítményével feljött a Pick az összesített BL-góllistáján a második helyre 194 találattal. Az élen továbbra is  Krivokapics Milorad áll, 200 góllal.

Sulc után Larholm következik 55 góllal, majd a legjobb magyar játékos Ancsin Gábor 37 találattal. A szegediek összesített BL-góllövőlistáján az első tízben három olyan játékos szerepel, aki jelenleg is tagja a keretnek. A már említett Sulc mellett a balszélső Vadkerti Attila 117 találattal a 7., míg a beállós Zubai Szabolcs 108 góljával a 10. helyen áll.

A szegediek idei remekléséhez azonban nem csak a gólok, hanem a parádés védések is kellettek. Ebben pedig a válogatott elsőszámú kapusa Mikler Roland főszerepet játszott. Mikler teljesítményéről mindent elmond, hogy a nemzetközi szövetségnél zsinórban háromszor választották be a Bajnokok Ligája álomcsapatába.

A roppant népszerű kapus a délmagyar.hu-nak elmondta, örül az elismerésnek, de számára az volt a legfontosabb, hogy a veretlen Kielce ellen a csapat jól játszott, és a jövőben különösen a hazai meccsen mutatott teljesítményre lehet építeni.

Idei remek teljesítménye után természetes, hogy felmerült a neve más csapatoknál is, ő azonban nem foglalkozik vele, mint elmondta, van még másfél év a megállapodásából, még nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz 2014-ben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr355206851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása