MOL csapat Kézilabda Blog

Minden téren megújult a Pick Szeged

2013.07.28. 15:43 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

letöltés.jpgHétfőn megkezdte a felkészülést a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a 2013–2014-es szezonra. A kétszeres magyar bajnokot az új szezonban a spanyol Juan Carlos Pastor készíti fel. Ennek köszönhetően minden bizonnyal egy teljesen új stílussal vágnak neki a felkészülésnek Vadkertiék.

A csapat nyárra tervezett programja kész, mindössze a Metalurg Szkopje elleni BL-selejtező pontos időpontja kérdéses. Mezei Richárd a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója, aki az új szezon apropóján adott interjút a delmagyar.hu-nak elmondta, a mindenki által csak „Misternek" szólított Juan Carlos Pastor maximalista, és ezt elvárja a játékosoktól is.

A korábbi nagyszerű beállós szerint Pastorral közösen építhetik tovább a patinás szegedi klubot, folytatják azt az utat, amit elkezdtek, és évről évre lépnek előre. Céljuk egy olyan bázis megteremtése, amely Európa vezető klubjaira jellemző. Ennek értelmében nem csak a felnőtt csapatra koncentrálnak, hanem az utánpótlásra is, hiszen nagyon fontosnak tartja, hogy kialakuljon egy „Pick-piramis”, amelynek természetesen a nagycsapat lenne a csúcsa.

Mezei tisztában van a Metalurg Szkopje játékerejével, ugyanakkor azt is tudja, hogy a nyári igazolásoknak köszönhetően a szegediek is alaposan megerősödtek. Furcsa számára., hogy már augusztus végén tétmeccset kell játszaniuk, ugyanakkor tisztában van vele, ez az ellenfélre is vonatkozik.

Azt azonban kedvezőnek tartja, hogy a második meccset játsszák itthon, és bízik benne, hogy a szegedi katlanban, - amilyen kevés van Európában –sikerül kiharcolni a továbbjutást. A klubvezetés számára ugyanis egyértelmű cél a főtáblára jutás.

Mezei elmondta, szerencsés helyzetben van a Pick Szeged, mert a klubtulajdonos jóvoltából biztos a helyzetük, illetve olyan támogatói körrel rendelkeznek, amely biztosítja a megfelelő működéshez a feltételeket.

Ehhez az is kellett, hogy a nyáron érkeztek új szponzorok, melyeknek köszönhetően növelték a bevételüket, és így egy teljesen új szakmai stábbal és négy új válogatott kézilabdással erősítették meg a keretüket.

De nem csak a pályán lesznek újdonságok, hiszen hamarosan megújul a csapat honlapja, hétfőtől már árulják a bérleteket, amelyhez minden szurkoló kap majd ajándékba egy kék színű csapatmezt is, hiszen a vezetők szeretnék kékbe öltöztetni a drukkereiket.

Többek között ezzel is jelezni szeretnék, hogy roppant fontosak számukra a szurkolók. De ilyen jelzés volt az is, hogy nyílt edzéssel kezdték hétfőn az idényt, így a szurkolók az első foglalkozáson megnézhették, megismerhették az új fiúkat, Ilyést, Mindegíát, Parrondót és Vranjest, valamint az edzőt, Juan Carlos Pastort és segítőjét, Marko Krivokapicsot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr705429404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása