MOL csapat Kézilabda Blog

Szerbia után Németországban készült a szezonra a Pick Szeged

2013.08.10. 09:27 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

pick_igazolasok.jpgAz átlagember szinte csak vízparton bírja ki a hetek óta tartó kánikulát. Miközben naponta dőlnek meg a melegrekordok, a Pick Szeged játékosai a vízpart helyett Szerbiában, magaslati edzőtáborban izzadtak, majd jött egy németországi „vendégjáték”, melyet majd a hazai bemutatkozás követ.

Vadkertiék 10 napos edzőtáborban voltak, és mint a csapat kapitánya a delmagyar.hu-nak elmondta, a kopaoniki felkészülés nem volt egy leányálom, Juan Carlos Pastor rendesen megdolgoztatta a játékosokat.

„Nem volt egyszerű a tíznapos edzőtábor, nemcsak fizikálisan fáradtunk el, hanem szellemileg is. Az új koncepciót, az új taktikai elemeket is gyakoroltunk. Ez számunkra is teljesen új, ezért nagy figyelmet igényel” – mondta Vadkerti a pénteki hazaérkezés után.

Elárulta, a spanyol mester az edzőtábor végén megdicsérte a csapatot, elégedett volt velük. Ez persze természetes, hiszen mindenki nagyon odatette magát, hajtott, és megpróbált mindent jól végrehajtani, bizonyítani az új mesternek.

Vadkerti ugyanakkor tisztában van vele, hogy akadtak hullámvölgyeik is, melyeket észre is vett Juan Carlos Pastor, és ilyenkor inkább másfajta gyakorlatot végeztetett velük. A játékosok sokat beszélgettek egymás között is, leginkább az új taktikai elemekről diskuráltak.

„Nem könnyű ezt megtanulni, ha néha nem jól áll a játékos lába, akkor rossz lesz a figura. De tudjuk, ha ezt elsajátítjuk, akkor minden remekül működik majd. Jó volt hosszabb időt eltölteni, megismertük az új fiúkat. Szerencsére mindenkit elkerült a sérülés, csak apróbb gondok akadtak, de egy ilyen felkészülés alatt ez elfogadható – mondta a Délmagyarnak a hetvenhatszoros válogatott balszélső.

A játékosok hazaérkezésük után a hétvégét otthon tölthették, de hétfőn már két edzésen vettek részt az újszegedi sportcsarnokban. Az elmúlt hétvége minden bizonnyal a szlovák Fero Sulcnak lesz a legemlékezetesebb, hiszen Vasárnap 50 centiméterrel, és 3520 grammal megszületett a gyermeke Mateo.

Kedden már el is elutazott Németországba Juan Carlos Pastor együttese – amely viharba került, így közel egy óráig körözött Frankfurt felett, míg végül szerencsésen landolni tudott -, szerdán aztán a Löwen ellen lejátszotta első edzőmeccsét is a Tisza-parti alakulat, melyet két góllal végül elvesztett. A szegedi drukkerek természetesen hazai pályán is láthatják majd kedvenceiket felkészülési meccset vívni, méghozzá szombaton, amikor a Temesvár lesz Vadkertiék ellenfele.

A Pick Szeged augusztusi edzőmeccsei:

Augusztus 10. (szombat), 17 óra: Pick Szeged–Temesvár

Augusztus 16. (péntek), 17 óra: Pick Szeged–Orosháza

Augusztus 17. (szombat), 17.30: Vác–Pick Szeged

Augusztus 21. (szerda), Pick Szeged–Székelyudvarhely

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr565454389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása