MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick Szegednek komoly tervei vannak még a szezonban

2012.03.21. 14:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Pick Szeged kézilabdacsapata az elmúlt héten magabiztos győzelmet aratott a Mezőkövesd otthonában a Budapest Bank férfi kézilabdaliga 16. fordulójából elhalasztott és utólag bepótolt  mérkőzésén. Ezzel öt pontra megközelítették az egy meccsel kevesebbet játszó éllovas Veszprémet és magabiztosan őrzik második helyüket a tabellán. 

Az együttes tagjai a hosszú hétvégére pihenőt kaptak Skaliczki László vezetőedzőtől, de hétfőn már ismét edzésre kellett jelentkezni a bajnoki és kupaküzdelmekre hangoló együttesnek. 

A bajnokság alapszakaszából már nem sok van hátra, így a Tisza parti együttesnek elsősorban a rájátszásra és a Magyar kupa küzdelmeire kell készülnie. A kupában a címvédő Veszprém a Tatabányával, a szegediek pedig a Balatonfüreddel kerültek egy párba. A négyes döntőt április 14-én (szombat) és 15 -én (vasárnap) Budapesten rendezik. 

A csapat vezetőedzője Skaliczki László számára kifejezetten jól jött a négy napos pihenő. A szakember a délmagyar.hu-nak adott interjújában elmondta, a négy nap nagy részét ágyban töltötte, mivel influenzás lett, és még mindig nincs túl jól.

Annak ugyanakkor örült, hogy a játékosok pihenhettek kicsit, hiszen az elmúlt másfél hónapban letudtak egy 44 napos időszakot, amely a lejátszott 11 mérkőzés és a rengeteg utazás miatt mindenki számára fárasztó volt.

A korábbi szövetségi kapitány úgy értékelt, a céljaikat elérték, hiszen a Bajnokok Ligájában tisztességgel befejezték a csoportkört, a kupában bejutottak a négyes döntőbe, a bajnokságban pedig megtartották a tabellán elfoglalt második pozíciójukat. 

Kiemelte, hogy eközben sikerült újjáépíteniük a sérülések miatt megtizedelt csapatot, és többször is olyan teljesítményt tudtak nyújtani, amit elvártak tőlük, és amilyet ők is elvárnak saját maguktól. 

A folytatásról elmondta, szeretnék sikerrel venni az alapszakasz utolsó meccsét a Ferencváros ellen, és azt a találkozót egyben az áprilisi kupaküzdelmekre és a bajnoki rájátszásra való felkészülés részének tekintik. Az alapszakasz befejezése után négy hetük van rá, hogy ráhangolódjanak a Balatonfüred elleni kupameccsre és a bajnokság rájátszásában valószínűleg rájuk váró Csurgóra.

Azonban ez alatt a négy hét alatt is jelentős erőpróbának lesz kitéve a csapat egy része. Ugyanis a válogatott számára április 6-án kezdődik az olimpiai selejtezőtorna Göteborgban, ahol három meccset játszanak a válogatottba meghívót kapó játékosok.

A szakember tisztában van vele, hogy az ő hiányuk megszakítja majd a felkészülést, de bízik benne, akik szerepet kapnak, azok egészségesen – és remélhetőleg egy jelentős sikerrel - térnek haza, és a hátralévő tétmeccseken is rendelkezésére állhatnak majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr904330413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása