MOL csapat Kézilabda Blog

Az év egyik legjobb befektetése és az Eb-hőse az álomcsapatban

2012.05.24. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Véget ért a férfi kézilabda-bajnokság, hivatalos nevén a Budapest Bank Liga 2011/12-es idénye. A bajnoki címet a Veszprém szerezte meg, míg a PICK Szeged a második helyen végzett. Már a döntő második összecsapásán kihirdették a közönségszavazás alapján kialakult álomcsapatot, melyben két szegedi játékos kapott helyet.

A szurkolók a bajnokságban szereplő együttesek szakvezetői és szakosztály-igazgatói által összeállított lista alapján adhatták le voksaikat kedvenceikre és a szavazatok összegzése után kiderült, a Tisza parti együttesből a jobbátlövő Ancsin Gábor és a beállós Zubai Szabolcs lett tagja a legjobbaknak.

Ancsint tavaly nyáron igazolta le a szegedi csapat a német Friesenheimtől, két éves németországi kitérő után tért haza. Az előző szezonban 31 meccsen szerepelt, és 66 gólt szerzett. Mint leigazolásakor elmondta, játéktudásban és emberileg is több lett, megismert egy új országot, új nyelvet, kultúrát és mentalitást. Éppen ezért roppant hasznosnak érezte a kétéves légióskodást.

Ősszel kisebb sérülést szenvedett, amikor egy lövés után kapott egy hatalmas ütést Mikkel Hansentól a Koppenhága elleni BL-meccsen, emiatt ki kellett hagynia a León elleni hazai BL-találkozót. Ennek ellenére a szurkolók szavazatai alapján november hónap második legjobb játékosa volt (Lékai mögött), míg az év végén a Magyar Kézilabda-szövetségtő újabb elismerést kapott, hiszen megválasztották az Év junior játékosának.

Ezek után nem volt meglepő, hogy helyet kapott az Európa-bajnokságon szereplő felnőtt válogatottban is. A folytatásban a BL-ben produkált fantasztikus teljesítményt, előbb a Partizánnak dobott nyolc gólt, majd a León ellen góljai és kiemelkedő játéka sem kerülte el az ehftv.com szerkesztőinek figyelmét sem, így beválogatták a Bajnokok Ligája utolsó fordulójának legjobb hét játékosa közé.

Mocsai Lajos, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya természetesen számolt vele az olimpiai selejtezőkön és valószínűleg számít rá Londonban is. Hogy jó döntés volt leigazolása, azt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a kézilabdával foglalkozó angol nyelvű honlap a handball-planet.com szerint leigazolása a 2011/2012-es szezon 9. legnagyobb befektetése volt.

Zubai teljesítményéről mindent elmond, hogy már tavaly is a szezon legjobb beállójának választották és ez idén sem volt másképp. (ehhez csak ráadás, hogy a szurkolóknál 2010-ben sem volt jobb nála.) Zubai az egész szezon során meghatározó embere volt a PICK-nek, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában is fontos gólok fűződnek a nevéhez.

Hozzáállásáról és mentalitásáról mindent elmond, hogy a januári Európa-bajnokság első meccsén ferdehasizom-sérülést szenvedett, és az egész kontinensvetélkedőt jelentős kínok között, többnyire fájdalomcsillapítóval játszotta végig. Ennek ellenére a magyar együttes egyik legjobbja volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr824543584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása