MOL csapat Kézilabda Blog

Három nemzetközi tornával készül az új szezonra a Pick Szeged

2012.06.22. 11:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Pick Szeged kézilabdázói jelenleg jól megérdemelt nyári szabadságukat töltik. A 2012-2013-as szezonra július közepén kezdik meg a felkészülést. Ez alól természetesen kivétel azon játékosok, akik érdekeltek a magyar vagy más nemzeti válogatottban a londoni olimpián.

Miközben a játékosok pihennek, a klub vezetői természetesen dolgoznak és a következő szezont készítik elő. Ennek köszönhetően a csapat a nyáron három nemzetközi tornán is részt vesz. Először Németországban, Berlinben szerepel, augusztusban Dobojban lép pályára, majd zárásként augusztus utolsó hét végéjén Franciaországban, Grenoble-ben vesz részt egy viadalon.

Amint arról a klub honlapja beszámolt, tervben van, hogy hazai pályán is játszanak edzőmeccset, így a szegedi közönség is láthatja a kedvenceket, és az új fiúkat. Az is biztosnak látszik, hogy Skaliczki László mesteredző vezetésévek ismét magaslati (Kopaonik) edzőtáborba utazik a csapat.

Az együttes nem titkolt célja, hogy megtörje a Veszprém hazai egyeduralmát és a Bajnokok Ligájában is minél sikeresebben szerepeljen. A BL-ben zsinórban ez lesz a 10. idényük, és jelenleg 94 BL-meccsnél járnak. A sorozat sorsolását július 6-án tartják, ekkor derül ki, hogy milyen hatos csoportba kerülnek Miklerék.

A sikeres szezon érdekében új játékosok is érkeznek a klubhoz, közülük az elsők között a horvát válogatott Alen Blazevics, akivel kétéves szerződést kötött a klub. A 2 méter magas, 100 kilós játékost az AD Ciudad de Guadalajara együttesétől igazolták. A kiemelkedő védőmunkájáról ismert játékos a szegediek honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott, amikor megkeresték, nem sokat gondolkozott az ajánlaton.

„Tudtam, hogy egy Bajnokok Ligájában induló csapat, egy nagy múltú klub szeretné ha őket erősíteném. Sokat beszélgettem a barátaimmal, akik elmondták, hogy a magyar bajnokság egyre erősebb, így mindenképpen jó döntés, hogy a Picket választom” – mondta Blazevics.

A horvát játékos Nasicében született, 9 évesen kezdett el a helyi csapatban kézilabdázni. Próbálkozott a futballal is, mivel azonban ilyen magasra nőtt, így maradt a kézilabda mellett. Ha foci, akkor Dinamo Zagreb drukker, és minden idők legjobb horvát sportolójának Zvonir Bobant tartja.

„Honfitársammal, Antonio Pribaniccal már beszéltem, csupa-csupa jót mesélt a Pick Szegedről, a városról. Ismerem Rajko Prodanovicsot is, és azt is tudom, hogy több magyar válogatott szerepel a Pickben. Elsőként Zubai Szabolcs neve ugrik be, őt remek beállósnak tartom, de a többiek is kiváló játékosok” – dicsérte új együttesét.

Úgy érzi nagy kihívás lesz a Pick Szegedben játszani, újból a BL-szerepelhet, mint elmondta nagyon várja már a kezdést, a július 18. első edzést. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr794602437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása