MOL csapat Kézilabda Blog

Szegeden a tavalyi siker megismétlésében bíznak

2012.10.27. 14:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

pick1.jpgA hétvégén rendezik a hazai kézilabdázás csúcsrangadóját, a Pick Szeged-Veszprém összecsapást. Nem túlzás csúcsmeccsnek nevezni, hiszen a két csapat a Bajnokok Ligája állandó résztvevője és annyira kiemelkednek a hazai mezőnyből, hogy a 2001-2002-es bajnoki döntő óta más párosítás nem is szerepelt a fináléban.

Kicsit átnéztük, milyen eredményeket hozott az két csapat egymás elleni párharca az elmúlt években, amikor a szegediek voltak a pályaválasztók.

Tavaly szinte napra pontosan október végén találkozott a két együttes, és akkor Buday vezérletével – és 8 góljával – a Pick 24-23 arányú győzelmet aratott. Később a bajnoki döntőben a két veszprémi diadal közé beékelődött ugyan egy csongrádi siker, ez azonban csak ezüstérmet ért.

Egy évvel korábban egy parázs hangulatú mérkőzésen Lékai és Sulc összesen 15 gólt dobott, de ez is kevésnek bizonyult, a Veszprém egy góllal, 36-35 arányban jobbnak bizonyult. Abban a bajnokságban egyébként sem sok babér termett a Szegednek, hiszen a bajnoki döntőt is „söpréssel”, azaz valamennyi mérkőzés megnyerésével nyerte a Veszprém.

Így volt ez a 2009-2010-es és 2008-09-es bajnokságban is, Vadkertiék akkor is pontok nélkül zárták a veszprémiek elleni alapszakasz meccseket és a bajnoki döntőket is.

A 2007-2008-as kiírásban nagyon közel állt a bravúrhoz a Pick, de abban az évben is be kellett érnie az ezüstéremmel. Az alapszakaszban a szegedi összecsapás 28-28-as döntetlennel zárult, de a bajnoki döntőben valamennyi hazai meccsét hozta a Pick. Pechjére azonban ebből csak kettő volt, míg Veszprémben háromszor játszottak, és mivel az MKB is hozta a hazai találkozóit, így ők lettek a bajnokok

A Pick legutóbb a 2006-2007-es kiírásban volt bajnok, természetesen akkor is a Veszprém volt a riválisa a döntőben. Az alapszakasz csongrádi meccsén öt góllal bizonyultak jobbnak Krivokapicék, míg a bajnoki döntő első meccsén Veszprémben is nyerni tudtak, és ezután már „csak” a hazai meccseiket kellett hozniuk. Mivel ez sikerült, előbb 25-22-re, majd 25-23-ra verték a nagy riválist, kezdődhetett a hajnalig tartó ünneplés Szegeden.

Az azt megelőző években szinte valamennyi hazai meccsét hozta a Pick, de volt olyan év is (2005) amikor tavasszal és ősszel is Szegeden csaptak össze, és amíg a tavaszi meccs veszprémi, a pár hónappal későbbi összecsapás szegedi győzelmet hozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr494872657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása