MOL csapat Kézilabda Blog

A Pick új edzőjének már kész a terve egy erős csapat kialakítására

2013.01.20. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

0000001sulc.jpgMint arról már a molcsapat.hu is beszámolt, a spanyol válogatottal világbajnoki címig jutó Juan Carlos Pastor veszi át a nyártól a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztját. A 44 éves szakember a június végén távozó Skaliczki Lászlót váltja majd.

A spanyol nemzeti csapattal a 2005-ös vb-n győztes, a 2006-os Eb-n ezüstérmes, míg a 2008-as olimpián bronzéremig jutó szakember kettő plusz két évre szóló megállapodást kötött a csongrádi együttessel.

Pastor jelenleg még a Valladolidot irányítja és a tervek szerint csak a spanyol bajnokság végén látogat majd először Szegedre. Ugyanakkor az újszegedi csarnok nem lesz ismeretlen számára, hiszen a Valladolid mestereként többször is játszott a magyar együttes ellen.

A hazájában roppant népszerű szakember a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, tavaly november óta egyeztetett a szegediekkel, míg végül sikerült megegyezniük. Elmondta, jól ismeri a Szegedet, hiszen a Valladoliddal korábban hatszor is összecsaptak már a Bajnokok Ligájában.

Ropant vonzónak tartja, hogy egy új stílusú, a bajnokságban a Veszprémmel nagy versenyt vívó élcsapat kialakítása a cél Szegeden, mindez egy erős szponzori és szakmai háttérrel támogatva. Arról egyelőre még nem akart nyilatkozni, hogy milyen új igazolásokat tervez, kikkel kívánja megerősíteni a szegediek keretét, annyit azonban elárult, a fejében már kezd összeállni a terve.

Hogy menyire komolyan veszi a magyarországi munkát, jól mutatja, hogy kikérte Spanyolországba a szegediek idei összes bajnoki és BL-meccsének a felvételét. Ugyanakkor a terveiről még nem nagyon akart nyilatkozni, mint mondta, erről csak a nyáron beszélne, ha már egyeztetett a vezetőséggel és a játékosokkal a jövő csapatáról, követelményeiről és sportági filozófiájáról.

Tisztában van a szegedi körülményekkel és lehetőségekkel, így felmérhette miként alakítható ki a legerősebb játékoskeret. Pastor 18 évig irányította a Valladolidot, mellyel négy éve KEK-győztes lett.

Tudja jól, hogy nehéz lesz megválnia a spanyol együttestől, de mint elmondta, a nehéz gazdasági helyzet miatt nem tudja kitölteni jövő nyárig tartó szerződését, de addig is mindent megtesz, hogy a csapata elkerülje a kiesést a spanyol bajnokságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr75028245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása