MOL csapat Kézilabda Blog

A tíz évvel ezelőtti bravúrban bízik a Pick Szeged

2013.03.14. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

skaliczky.jpgVasárnap a Pick Szeged kézilabdacsapata története 105. Bajnokok Ligája-mérkőzését játssza. A csoportjából negyedik helyen továbbjutó szegediek a nyolcaddöntőben a sorozat egyetlen veretlen csapatát a lengyel KS Vive Targi Kielcét látják vendégül.

Mint a szegediek honlapjáról kiderül, a legrangosabb európai kupasorozatban eddig 18 ország 33 csapata ellen játszottak, a Kielcével ez lesz az első meccsük a BL-ben. Az eddigi 104 BL-összecsapáson 43 győzelmet, 8 döntetlent és 53 vereséget könyvelhettek el, és 2824 szerzett góljuk mellett 2876-ot kaptak.

Nézzük meg, az elmúlt tíz évben meddig jutott a Pick a nemzetközi kupákban.

2003-ban még „csak” a KEK –ben voltak érdekeltek, és a holland De Groot Groep és a bolgár Tatran Presov kiverése után (mindkettőt kettős győzelemmel) a negyeddöntőben a német TBV Lemgó jelentette a végállomást.

A szabályok módosításának köszönhetően a 2003/2004-es idénytől két magyar csapat indulhatott a Bajnokok Ligájában, így bár a magyar bajnokságban ezüstérmes lett csak a Pick, részt vehetett a sportág legnevesebb versenysorozatában.  A csoportkörből továbbjutva, a nyolcaddöntőben hatalmas bravúrt bemutatva a francia Montpellier t is búcsúztatták, de a negyeddöntőben a német Megdeburg kettős győzelemmel ütötte ki a Tisza-parti gárdát. (Azóta is ez a csapat legjobb eredménye a BL-ben)

A 2004-05-ös szezonban, a csoportkörben olyan bravúrt mutatott be a Szeged, mint a Barcelona legyőzése és ez is kellett, hogy a roppant kiegyenlített csoportból továbbjusson az együttes. A nyolcaddöntőben azonban a Celje ellen elmaradt a bravúr, a Koksharovval és Rutenkával felálló szlovén együttes összesítésben egy góllal jobbnak bizonyult.

Egy évvel később ismét a nyolcaddöntő volt a végállomás, ezúttal a spanyol Ciudad Real volt jobb, míg a 2006-07-es szezonban egy másik spanyol együttes, a Valladolid jelentette a végállomást, amely szintén a legjobb 16 között, egygólos különbséggel jutott tovább.

Újabb egy év elteltével a csoportkörben hat meccsből hat győzelemmel lépett tovább a Szeged, és az akkori lebonyolítás szerint a legjobb 16 között is csoportokba osztották a csapatokat. Itt aztán már nem sok babér termett a magyar együttesnek, barcelonai győzelme ellenére sem jutott tovább.

A 2008-09-es szezonban már a csoportból sem sikerült továbblépni, hiába verték oda-vissza eddigi egyetlen lengyel ellenfelüket a Wisla Plockot, hiszen a Lőwentől és a Zágrábtól is két-két vereséget szenvedtek. Így maradt a KEK, melyben előbb a Dunaferrt kiverték, de a negyeddöntőben a német Nordhorn már túl kemény ellenfélnek bizonyult.

A következő szezonban csak ötödik lett a BL-csoportjában a Pick, így hamar véget ért számára az európai kupaszereplés. Egy évvel később sikerült javítani és a harmadik helyen zárni a csoportban, de a nyolcaddöntő ekkor is a végállomást jelentette a német Flensburg csapatával szemben.

Tavaly a kiemelkedően legerősebb csoportba került a Szeged, így annyira nem is volt meglepő, hogy már a csoportkört se élte túl. Idén viszont sikerült egy hasonlóan erős hatosból továbbjutni, így most várhatjuk a Kielce elleni párharcot, illetve azt, talán még idén összejön a 107. BL-meccs, ami jelen esetben a továbbjutást jelentené. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kezilabda.blog.hu/api/trackback/id/tr365134106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása